top of page

Bewustzijn en Hardlopen   

Wist je dat de meest succesvolle mensen handelen vanuit hun intuïtie (gevoel) in plaats vanuit hun verstand? Ze zijn zich totaal bewust van hun eigen wezen en hun lichaam en geest vormen één geheel.

Hardlopen en Bewustzijn

Hardlopen en bewustzijn vormen een perfect koppel! De conditie en het uithoudingsvermogen van hardlopen gecombineerd met bewust bewegen, ademhalen en letterlijk je lijf voelen zorgt ervoor dat je krachtiger wordt en jij je veel beter kunt voorbereiden op je doel.

Overbelasting in sport en leefstijl

Over het algemeen zijn trainingen gericht op prestatie waarbij afstand en tijd de norm zijn, echt een spiegel van de huidige snelle maatschappij. Consequenties zijn veelal onnodige blessures door overbelasting, vermoeidheid, minder plezier tijdens het sporten en het hoofd blijft vol.


In onze snelle maatschappij leidt prestatiedrang vaak tot overbelasting van het brein, emoties en het lichaam, te snel eten, te weinig mentale en lichamelijke herstelmomenten, leven vanuit moeten, etc. Het gevolg is dat we leven vanuit ons hoofd en niet meer vanuit ons hele wezen, namelijk vanuit ons lichaam, geest, emotie en spiritualiteit. Deze vier lichamen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en bepalen wie wij zijn.


Hardlopen op een lage hartslag

Uitgangspunt bij hardlopen op een lage hartslag is het beoefenen van de sport vanuit jouw eigen manier van bewegen en jouw lichaamsbouw. Wij zijn allemaal uniek en hebben onze eigen manier van ons voortbewegen. Onze fysieke lichaamsbeweging wordt niet alleen bepaald vanuit ons dna, maar ook door emoties en hoe wij in het leven staan. Doelstelling is je bewust te worden van trainen op jouw unieke lage hartslag, gezonde en rustige ademhaling en op deze manier conditie en snelheid op te bouwen zonder dat het je veel energie kost.


Praktisch

Bij Bewustzijn en Hardlopen is de aandacht gericht op ontspannen hardlopen met zo min mogelijk belasting. We lopen zo veel mogelijk hard op een lage hartslag (zone 1 en 2). Doordat je loopt op een lage hartslag verbruikt je lichaam weinig suikers en kunnen neurotransmitters worden aangemaakt, o.a. dopamine, serotonine, gaba en endorfine.

Met Bewustzijn en Hardlopen leer je je gedachten en je lichaam in een goede balans te brengen ten gunste van je belasting, belastbaarheid en vooral het plezier en de ontspanning. Met betrekking tot het lichaam doe je oefeningen in houding, de hardloopbeweging, ademhaling en ontspanning

De beleving en een goede techniek staan voorop, afstand en snelheid komen op de tweede plaats!

Doelgroep

Beginners tot en met gevorderden zijn van harte welkom. De groep bestaat uit max 15 deelnemers.


Waar?

Landgoederen Amelisweerd en Rhijnhauwen


Kosten

€ 110 voor 15 trainingen

Klik hier om de tekst te bewerken

Naam *

E-mailadres *

Telefoon

Bericht *

bottom of page