top of page

Loopscholing

Wat velen niet verwachten is dat hardlopen een vrij technische sport is. Voor het trainen en verbeteren van je looptechniek ben je afhankelijk van loopscholing. Ten behoeve van de sport én het risico op blessures verbetert loopscholing je coördinatie en maakt het je looptechniek efficiënter.

Als hardloper doe je er verstandig aan om regelmatig op je looptechniek te letten. Wanneer je regelmatig aan hardloopscholing doet en je daarbij bewust bent van je loophouding ga je in de loop van de tijd je loopbeweging beter uitvoeren.

Ademhaling

Een efficiënte en effectieve ademhaling is bij het hardlopen cruciaal. Als je tijdens en na het hardlopen ademhalingsoefeningen doet zakt je hartslag en herstel je sneller. Gezond en efficiënt ademhalen zorgt niet alleen voor heel veel loopplezier, je slaapt beter en hebt geen hoofdpijn meer na het hardlopen.

Rompstabiliteit

Voldoende kracht en stabiliteit van je romp- en beenspieren zijn erg belangrijk om efficiënt en blessurevrij te lopen. De kracht en explosiviteit van je armen en benen komt vanuit je romp! Hoe sterker je rompspieren des te beter de balans en coördinatie van je lichaam en des te minder kans op blessures.

Tarief individuele loopscholing

€ 75,- per training voor particulieren

Het aantal uren dat je loopscholing wilt bepaal je zelf.

Tarieven voor bedrijven op aanvraag. 

Naam*

E-mailadres*

Telefoon

Bericht*

bottom of page