Klik hier om de titel te bewerken

Ondertitel

Kern van de Runningtherapie is door een rustige duurloop zowel de psychische als lichamelijke conditie verbeteren.


Door het lopen versterk je niet alleen je hart- en vaatstelsel en daarmee je gezondheid, maar breng je vooral ook je gedachten tot rust. Wetenschappelijk onderzoek laat overtuigend zien dat regelmatig bewegen bijvoorbeeld door een rustige duurloop de mens goed doet. Het brengt een aantal processen in ons lichaam op gang die stoffen produceren waardoor we ons prettiger gaan voelen. Bij een zware depressie zal deze vorm van therapie eventueel medicijngebruik niet overbodig maken, maar kan een werkzame aanvulling zijn op weg naar herstel.

Runningtherapie helpt bij:
  • Stress
  • Depressie of sombere gevoelens
  • Herstel van een burnout en terugvalpreventie
  • Fysiek en emotioneel herstel tijdens chemokuur
  • Beweeglijk blijven bij oedeemklachten
  • Het ontwikkelen van een gezonde levensstijl
  • Het verminderen van overgewicht
  • Psychosomatische klachten
  • Het verminderen van angstklachten of paniekaanvallen
  • Slapeloosheid

Kosten particulier Runningtherapie (traject van 12 weken, 24 trainingen van een uur)

Groepen  (max 4 deelnemers) € 45,- pp bij 2 deelnemers, € 35,- pp bij 3 deelnemers, € 30,- pp bij 4 deelnemers. De deelnemers geven zich als groep op.  

Individueel € 75,- (per training)
Prijzen zijn incl. btw 

Combinatie Runningtherapie, Coaching en Healing
Veel cliënten hebben de wens voor een gecombineerde begeleiding. Doordat je op een lage hartslag loopt ben je in staat om ontspannen gesprekken te voeren. Daarbij geef ik vóór de training een korte healing voor de balans tussen lichaam, emotie, geest en het energetische veld  (zie onderdeel Healing voor meer info).  

Kosten particulier combinatie Runningtherapie, Coaching en/of Healing  
Individueel € 95,- (per sessie van 75 min)
Prijzen zijn incl btw 
 

Zorgverzekeraars
De kosten voor Runningtherapie wordt door een aantal verzekeraars vergoed: De Friesland, ONVZ en Zorg  en Zekerheid. Informeer in elk geval bij je ziektekostenverzekeraar (of werkgever) of je in aanmerking kunt komen voor een vergoeding in het kader van gezondheid- en beweegprogramma’s.  

Eigen bedrijf
U kunt de kosten van de Runningtherapie als aftrekpost opvoeren. Dit kan onder de noemer 'coachen/ persoonlijke ontwikkeling'.

Werkgever
Ben je (deels) arbeidsongeschikt? Dan is je werkgever of bedrijfsarts mogelijk bereid om de kosten de de Runningtherapie te vergoeden. Werk je nog wel maar heb je stress-gerelateerde klachten? Informeer dan of je preventief de Runningtherapie mag volgen.

Kosten voor bedrijven zijn op aanvraag.